Ріність – не питання місця і часу!

button_evz_engl_grosslogo_europeans-for-peace2

Молодіжний підрозділ Чернівецької Обласної Благодійної Спілки Самаритян в черговий раз отримав грант на проведення молодіжного соціального проекту, присвяченого проблемі боротьби з дискримінацією в сучасному суспільстві. Проект під назвою “Рівність- не питання місця та часу.” має на меті об’єднати українську та німецьку молодь в роботі над створенням візуальних інструментів для боротьби з проявами дискримінації та соціальної ізоляції за расовим принципом, а також ВІЛ інфікованих людей та інвалідів. В ході пректу ми плануємо глибше розглянути питання дискримінації в минулому та сьогоденні з точки зору візальних образів. Основною ідеєю є вивчення пропагандистських постерів та плакатів, листівок та малюнків колишніх в’язнів концентраційних таборів, їх розпізнавальних знаків і т.д., як прояв дискримінації, репресій та їх активної пропаганди, як в нацистській Німеччині, так і в Радянському Союзі часів правління Сталіна. Питання нерівності та соціальної ізоляції в сучасному суспільстві ми розглядатимемо на прикладі соціальних, реклам, постерів та короткометражних фільмів. Атмосфера міжкультурного спілкування, обговорення проблеми  проявів дискримінації в Україні та Німеччині дасть змогу молоді, в ході проекту, зняти свій власний короткометражний фільм на тему боротьби з дискримінацією, котрий зможе привернути громадську увагу та надати більше достовірної інформації про проблеми соціальної нерівності в сучаних суспільсвах обох країн. Ми плануємо також провести візуальну кампанію для протидії дискримінації, в ході якої ми проведемо  флешмоб, створимо серію анти-дискримінаційних постерів/листівок та будемо вести власний інтерактивний блог.

IMG_2114

Наша міжнародна команда вже зустрілась на консультаційному семінарі в Берліні, в травні 2013. Ми мали змогу обговорити наші плани, презентувати свої ідеї кервникам інших проектів та завели безліч приємних знайомств для проведення наступних спільних акцій. Тепер ми шукаємо людей, зацікавлених прийняти участь у нашому міжнародному проекті, знайти нових друзів, подорожувати, змінювати наш світ на краще та ділитись своїми досягненнями з іншими!

IMG_2217 IMG_2127