Допомога молоді

Допомога дітям та молоді – це новий напрямок у діяльності Чернівецької обласної благодійної спілки самаритян, який був реалізований вперше в березні 2008 року. Він спрямований на допомогу дітям та молоді у будь-якому вигляді. В темпі сьогодняшнього життя діти та молодь потребують окрім фінансової підтримки, насамперед, уваги та спілкування. Саме тому виникла ідея втілювати такі проекти у життя, де юні волонтери з Німеччини у супроводі дорослих мають змогу допомагати українським дітям та молоді спілкуючись з ними та пізнаючи культуру.

У 2008 році було збудовано перший ігровий майданчик в місті, на території дитячого садочка № 45 з використанням новітніх технологій та сучасних ігрових снарядів. Допомагати встановлювати їх та облаштовувати територію приїхали волонтери з Німеччини (м. Кіль) Група молодих самаритян з радістю взялася справу адже їхнє завдання – допомагати. Волонтери повідомили, що вони охоче приїдуть сюди ще раз, оскільки це не тільки можливість допомогти, але й побачити це гарне місто, познайомитися з людьми та його культурою. Під час відкриття майданчика вихованці дитячого садочка пригостили гостей хлібом-сіллю та на згадку про Буковину подарували їм пасхальні писанки. У веселих хороводах цю подію святкували не тільки дітки, але й дорослі під грайливі пісеньки з німецького краю.Завідуюча дитячого садочка № 45 Савчук О.В. щиро подякувала самаритянам за таку неоціниму допомогу. Цей проект цінний не лише тим, що діти отримали таку допомогу, але й тим, що над ними працювали дві країни та брали участь багато організацій. Завдяки проекту німецькі волонтери мали змогу не тільки допомогти, але й познайомитися з українськими традиціями. Такого роду проекти дуже важливі для нашої молоді, оскільки прикладом волонтерів допомогти ближньому ми показуємо можливість та необхідність залучення нашої молоді до добрих справ і цим самим підвищуємо рівень свідомості української молоді. Спілкування дітей різних держав підвищує їх культурний розвиток, що йде на користь не тільки українським, але й німецьким дітям.А в 2009 році до великодня отримали подарунок вихованці ДНЗ № 12. Чернівецька обласна благодійна спілка самаритян за підтримки союзу робітничих самаритян землі Шлезвіг-Хольштейн та волонтерської молодіжної групи з Німеччини подарувала дітям сучасний ігровий майданчик, вартість якого складає близько 70000 грн.
Тепер діти зможуть весело проводити свій час. Це вже другий майданчик збудований спілкою самаритян в Чернівцях.
Використовувалися якісні та сучасні ігрові снаряди, а також покриття із штучної трави. Тепер навіть після негоди грі не зашкодить нічого.
З великим ентузіазмом допомагали в цьому юні волонтери з Німеччини. Для облаштування майданчика було закуплено фарбу та інші матеріали. Волонтери дуже творчо підійшли до виконання справи. Тому вони не тільки ремонтували дахи на павільйонах, лавочки, але й втілили бажання малюків в життя створивши різні малюнки яскравими фарбами на стінах. уже весело і яскраво святкували відкриття майданчика. Молодь подружилася із студентами ЧНУ факультету іноземних мов, які не тільки допомагали їм в спілкуванні, але й ділилися життєвим досвідом та разом проводили час.