Ми про нас

Чернівецька Обласна Благодійна Спілка Самаритян створена за ініціативи Спілки Робітничих Самаритян м. Любек (земля Шлезвіг-Хольштейн) із всебічною підтримкою Спілки Самаритян України Київського об’єднання та зареєстрована Управлінням юстиції м. Чернівці 06.05.2006 року як недержавна незалежна громадська доброчинна нерелігійна організація, метою якої є співпраця та надання допомоги у сфері охорони здоров’я та соціального захисту населення.

Наші партнери з Німеччини “АРБАЙТЕР–САМАРІТЕР– БУНД” (АСБ) є представниками одного з найстаріших і найбільших товариств у Німеччині  з надання медичної допомоги  та здійснення благодійної діяльності. У цьому напрямку АСБ працює з 1888 року і є другим за чисельністю товариством після Товариства Червоного Хреста.

Самаритянські товариства  є економічно незалежними організаціями, які фінансуються за рахунок членських внесків, пожертв, субсидій та відшкодувань за здійснені послуги з фондів медичного та соціального страхування.

СТАТУТНІ ЗАВДАННЯ СПІЛКИ САМАРИТЯН

• Надання соціальної допомоги та послуг по догляду за хворими та особами похилого віку вдома

•  Транспортна допомога інвалідам та хворим, що не можуть самостійно пересуватися, знаходяться у ліжку

• Підтримка лікувально – профілактичних закладів, установ догляду за хворими, особами похилого віку, інвалідами дитячих закладів

• Навчання наданню першої допомоги, догляду за хворимиБлагодійна діяльність та вихвання молоді.